Serendipity Challenge 2016Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Tävlingen riktar sig till bolag som bygger på en unik innovation eller affärsidé med potential att kommersialisera produkter eller tjänster på den globala marknaden. Serendipity Challenge syftar till att exponera entreprenörskap och ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan.

Tävlingen syftar även till att ytterligare lyfta Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartner.

Kriterier

Tävlingen är öppen för alla bolag oavsett bolagsform, verksamhetsområde eller fas. Bolaget ska:

 • Vara entreprenörsägt
 • Ha en unik teknologi/koncept/affärsidé
Bedömning

Juryn bedömer bolaget och affärsidén utifrån:

 • Skalbarhet
 • Unicitet
 • Marknadspotential
 • Global applicerbarhet
 • Kompetens inom teamet

Tävlingshålltider

 • Anmälan

  Anmälan öppnar måndag 18 april och sista dag för anmälan är måndag 16 maj. Anmälan görs via fliken "Anmälan" här på tävlingswebbsidan.

 • Uttagning

  50 bolag går vidare i tävlingen. Beskedet lämnas vecka 22.

 • Finaldagarna

  Alla 50 bolag som gått vidare i tävlingen får följa med till finaldagarna under Almedalsveckan i Visby och ställa ut i den stora Entreprenörszonen måndag 4 - tisdag 5 juli.

 • Kval

  Juryn väljer ut 24 bolag som får kvala om plats i slutfinalen. Uttagningen till kvalet hålls måndag 4 juli.

 • Slutfinal

  Juryn väljer ut 7 bolag som går till slutfinal. Slutfinalen hålls tisdag 5 juli. 2 vinnare utses - 1 bolag blir Årets startup och 1 bolag blir Årets tillväxtbolag.

Nyhet för Serendipity Challenge 2016

Nytt för i år är att utöver de 24 bolag som tävlar om att bli “Årets startupbolag” och Årets Tillväxtbolag” kommer ytterligare 26 bolag att få en plats till finaldagarna i Almedalen. Alla 50 bolag kommer att tävla om Publikpriset, Partnerpriset och Industripriset som alla innebär en plats på vinnardelegationen till Silicon Valley. Alla bolag får boende och utställningsplats samt möjlighet att knyta kontakter med entreprenörer, investerare, opinionsbildare, industritoppar och samarbetspartners.

EntreprenörszonenAlmedalens egna Silicon Valley samlar 50 svenska framtidsbolag

Entreprenörszonen ligger på Industriområdet mitt i Visby och är öppen måndag 4 juli och tisdag 5 juli. Här samlas tävlingens 50 mest innovativa bolag för att visa upp framtidens produkter och tjänster för Almedalens alla besökare. Här finns också huvudscenen där finalen av Serendipity Challenge avgörs under tisdagen, som även bjuder på ett inspirerande seminarieprogram på temat “Startup till miljardbolag”.

EntreprenörsbynBoende, BBQ-mingel och house-seminars

Under Almedalsveckan flyttar närmare 50 framtidsbolag in i Entreprenörsbyn som vid två tillfällen öppnar upp för gäster och blir en mötesplats för entreprenörer, samarbetspartners, industrichefer och politiker med flera. Entreprenörsbyn ligger 10 minuter utanför Visby. Måndag kväll den 4 juli arrangeras ett exklusivt ”BBQ-mingel” och onsdagen den 6 juli hålls house-seminars och one-to-one-möten med entreprenörer och samarbetspartner till Serendipity Challenge. Inbjudan till Entreprenörsbyn krävs.

Anmäl dig här

Tävlingen är öppen för bolag från hela Sverige och alla branscher, oavsett bolagsform, verksamhetsområde eller fas. Bolaget ska vara entreprenörsägt och ha en unik teknologi/affärsidé. Anmäl senast 16 maj.